Blogi:
Tietoturvauhkaohjeet ja kriisiviestintä

Mitä tehdään kun rikolliset juhlivat organisaation viestikanavissa?

Onko organisaatiolla suunnitelmaa, mitä tehdään jos organisaation Instagram-tilillä joku rikollinen julkaisee omia haittaohjelmalinkkejä? Tai konnat pyytää bitcoin-lahjoituksia muka hyväntekeväisyyteen teidän Youtube-kanavalla? Keneen otetaan yhteyttä jos organisaation sähköpostista lähetellään yhteistyökumppaneille vääriä laskuja, tai asiakkaille lähetellään rikollisten propagandaa? Kuka johtaa ja kenelle viestitään, mikäli organisaation ylläpitämät jäsenrekisteritiedot ilmestyvät pimeään verkkoon myytäviksi?Voiko tuhkasta vielä nousta?

Onko organisaatio valmis toimimaan oikein, mikäli yksi kaunis päivä jokainen tietokone on lukittu ja ruudussa pyydetään maksamaan lunnaita? Kuka laittaa viimeisen twiitin, kun edes toimiston valonkatkaisin ei toimi? Voidaanko “tuhkasta” vielä nousta? Kyllä voidaan ja pitääkin nousta. Tietoturvaongelmiin on kuitenkin syytä paneutua etukäteen. Mitä enemmän organisaatio kykenee kouluttamaan ja harjoittelemaan tietoturvauhkien varalta, sitä nopeammin tietoturvamurroista selvitään. Jälkikäteen tietoturvamurtoihin on vaikeampi ja joskus jopa mahdotonta vaikuttaa.

Merkittävästi kalliimpa se on ainakin jälkeenpäin.Tuntuuko tietoturva kalliilta?
Kokeilkaa viikko ilman minkäänlaista tietoturvaa

Älkää oikeasti kokeilko!
Rikolliset hakevat helppoja kohteita agressiivisesti. Ei anneta niille yhtään siimaa.

Jokaisella organisaatiolla tulisi olla Tietoturvauhkaohjeet, missä on toimenpideohjeet mitä ja miten toimitaan, jos organisaation tietoturva saadaan jollain tavoin murrettua. Tietomurrot ovat monesti aika-kriittisiä tapahtumia.
Eli lopputulos on sitä parempi, mitä nopeammin toimitaan, kunhan toimitaan oikein. Kyberturvallisuuskeskus on julkaissut paljon itseopiskeluoppaita, mitä olisi hyvä tutkia jokaisessa organisaatiossa. (Löytyy hakemalla Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta)

Mikäli tämä ei kuitenkaan riitä. Tuntuuko että organisaatiossanne ei ole ihan täyttä varmuutta miten toimia tietoturvauhkia kohdattaessa? Pyydä tarjous ja valmistetaan organisaationne kohtaamaan pahin mahdollinen ja selviytymään siitä.

Takaisin etusivulle